Kalveculotte
Culotten er en lille muskel, der sidder lige foran halen – tidligere blev den kaldt ’halestykket’. Det er en mør, saftig og velsmagende udskæring med en passende fedtkant. Den kan drille lidt at skære ud, men følger man anvisningen og skærer på tværs af kødfibrene, får man en mør og saftig steg.

Skær senen på kødsiden af, hvis den stadig er der. Rids fedtsiden sådan som culotten skal skæres for. Se vejledning til udskæring af culotte.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Læg stegen med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 5 minutter. Vend og brun den anden side ca. 5 minutter.
Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest.
Sæt stegen i ovnen, tænd på 150-160 grader og steg til centrumtemperaturen er 60-62 grader. Det tager 35-45 minutter.
Tag stegen ud – den behøver ikke at hvile, men hvis den gør, skal den ikke pakkes ind.
Energi (kJ) |
599 |
Fedt (g) |
6,7 |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
Ingen data |
Protein (g) |
20,6 |
Kulhydrat (g) |
0,1 |
Heraf sukkerarter (g) |
0 |
Salt (g) |
0,12 |
Protein anprisning |
"Proteinkilde" og "Høj på protein indhold" |
Jern |
1,23 mg |
Nøglehullet er Miljø- og Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der på en enkel og synlig måde gør det nemmere at finde de sundere fødevarer og madretter, når du handler.
Læs mere om nøglehulsmærkningenRelaterede opskrifter

Culotte af okse eller kalv med hvide asparges og urtegrøn kartoffel-ærtemos
Culotte af okse eller kalv med hvide asparges og urtegrøn kartoffel-ærtemos

Culotte braiseret i mælk og citron med knuste kartofler og glaskålsalat
Culotte braiseret i mælk og citron med knuste kartofler og glaskålsalat

Culotte i egen karry med bagte rodfrugter
Culotte i egen karry med bagte rodfrugter

Culottesteg med flødekartofler og ovnbagte tomater
Forkæl dine gæster med langtidsstegt culotte i ovn. En god steg, der både kan serveres som rødt oksekød eller gennemstegt. Dertil kartofler gratineret i fløde og ost på ægte fransk manér - og bagte tomater.