Stegeben
Stegeben
Udskæringen hører til boven
Det er hovedsageligt ben fra forenden, som sælges som stegeben.
Der sælges i enkelte tilfælde også spidsben og mørbradsklods under betegnelsen ben.
1½ - 2 kg stegeben
salt og peber
25 g smør eller 1½ spsk olie
3 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
-
Dup benene tørre med køkkenrulle.
-
Krydr dem med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når benene kommer i gryden.
-
Brun dem på alle sider i passende portioner.
-
Kom alle de brunede ben tilbage i gryden og tilsæt væske.
-
Lad benene koge under låg ved lav varme i 1-1½ time. De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
Energi (kJ) |
Ingen data |
Fedt (g) |
Ingen data |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
Ingen data |
Protein (g) |
Ingen data |
Kulhydrat (g) |
Ingen data |
Heraf sukkerarter (g) |
Ingen data |
Salt (g) |
Ingen data |