Nyre
Nyre
Udskæringen hører til indmaden
Nyrerne skæres over på den lange led.
Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.
De kan gnides med groft salt og skylles før brug.
Tilberedningssvind: Ca. 40 %
2 nyrer af gris
salt og peber
15 g smør eller 1 spsk olie
1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
-
Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle.
-
Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
-
Krydr med salt og peber.
-
Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden.
-
Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt.
-
Kom det brunede kød tilbage i gryden.
-
Tilsæt væske.
-
Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.
Energi (kJ) |
412 |
Fedt (g) |
3 |
Heraf mættede fedtsyrer (g) |
1 |
Protein (g) |
16 |
Kulhydrat (g) |
1,7 |
Heraf sukkerarter (g) |
0 |
Salt (g) |
0,4 |