Nøgleben

Nøgleben


Skærevejledning

Nøgleben med evt. hale skæres af skinken.

Halen skæres af. 

Tilberedning

Tilberedningssvind: 20 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde 

Stegning af nøgleben i gryde:

4 nøgleben 
salt og peber 
25 g smør eller 1½ spsk olie 
2 - 3 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 1½ time 

• Dup nøglebenene tørre med køkkenrulle. 
• Krydr dem med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når benene kommer i gryden. 
• Brun dem på alle sider i passende portioner, så alle ben rører bunden af gryden. 
• Kom de brunede nøgleben tilbage i gryden og tilsæt væske. 
• Lad benene koge under låg ved lav varme i 1 - 1½ time. 
• De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv. 
 

Grundtilberedningsanvisnig på grill 

  • Kog først nøgleben i ca. ½ time.
  • Krydr med salt, peber og evt. krydderurter.
  • Grill dem herefter ved god varme, ca. 5 min. på hver side.