Forloren mørbrad

Forloren mørbrad

Fedtmarmoreringen i nakkefilet giver kødet smag og saftighed ved længere tilberedninger. Er velegnet både som hel steg, men også i mindre stykker. Nakkefilet kan anvendes til pulled pork, nakkekoteletter, og det er også noget af det bedste kød at salte og tørre, så får man en coppa de parma.


Skærevejledning

Forloren mørbrad skæres af nakkefilet.

Det er mest almindelig med små stege med ca. 6 cm i diameter og ca. 15 cm lange.

Forloren mørbrad kan være en lille rullesteg, hvor nakkefilet er skåret vandret igennem på langs i 1-1½ cm´s tykkelse, som derefter rulles fx med persille til små ruller.

Forloren mørbrad kan også være skåret af en nakkefilet delt i tre på langs. Eller nakkefileten skæres igennem på langs – først igennem vandret derefter lodret - til fire stykker på tykkelse med en mørbrad.

De nævnte typer forloren mørbrad snøres med ca. 1 cm mellem hver snor.  

 

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 30 %

Grundtilberedningsanvisning i gryde

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g
salt og peber 
10 g smør eller 2 tsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden. 
• Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 3 minutter i alt.
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. 
• Vend og steg endnu ca. 25 minutter, ca. 45 minutter i alt, til kødet er gennemstegt.
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.  

 

 

Tilberedningssvind: Ca. 25 %

Grundtilberedningsanvisning i ovn

1-2 forloren mørbrad, ca. 500 g 
salt og peber 

Tilberedningstid: Ca. 50 minutter

• Krydr kødet med salt og peber. 
• Læg kødet i et ovnfast fad. 
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn. 
• Tænd ovnen på 180 grader, og lad kødet stå i 45- 50 minutter, til det er gennemstegt. 
• Stik en kødnål eller et kødspid i forloren mørbrad og se om kødsaften , der kommer op er klar, så er den gennemstegt. Hvis nålen nemt slipper, er den også mør.