Nyre

Nyre af gris


Skærevejledning

Nyrerne skæres over på den lange led.

Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.

De kan gnides med groft salt og skylles før brug.

Tilberedning

Tilberedningssvind: Ca. 40 %

Grundtilberedningsanvisning af nyrer af tern i gryde 

2 grisenyrer 
salt og peber 
15 g smør eller 1 spsk olie 
1 dl væske 

Tilberedningstid: Ca. 15 minutter 

• Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle. 
• Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
• Krydr med salt og peber. 
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden. 
• Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt. 
• Kom det brunede kød tilbage i gryden. 
• Tilsæt væske. 
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.