![Nyre](/-/media/contenthub/udskaeringer/gris/nyre.jpg?h=503&iar=0&mw=900&w=900&hash=626336B72A4ADF352E37A15C20F0B0C3)
Nyre af gris
Skærevejledning
Nyrerne skæres over på den lange led.
Den hvide kerne samt overskydende fedt fjernes.
De kan gnides med groft salt og skylles før brug.
Tilberedning
![](/assets/goderaavarer/images/icon-gryde.png)
Grundtilberedningsanvisning af nyrer af tern i gryde
2 grisenyrer
salt og peber
15 g smør eller 1 spsk olie
1 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
• Dup de rensede nyrer tørre med køkkenrulle.
• Skær nyrerne i tern på ca. 2 x 2 x 2 cm.
• Krydr med salt og peber.
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når ternene kommer i gryden.
• Brun ternene i passende portioner ca. 1 minut på hver side, ca. 4 minutter i alt.
• Kom det brunede kød tilbage i gryden.
• Tilsæt væske.
• Lad kødet stege under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til ternene er møre og gennemstegte.