Forskank af gris
Et stykke kød på ben, der er meget nemt at håndtere. Med sit bindevæv og fedt, holder kødet fra skanken sig saftigt ved længere tilberedninger. Udskæringen byder på masser af sprødt skind og dejlig bouillon fra kød og ben. Du får flotte reelle stykker kød, der er lige til at pille fra benet, når skanken har fået nok. Skank er velegnet til frikasseer og gryderetter, til rillette, pålæg og i supper.
Skærevejledning
Forskanken saves af boven lige over albueleddet i et lige snit.
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning i gryde
Tilberedningstid: 3 timer
1 skank, for- eller bagskank
vand
salt
• Kom skanken i en gryde med kold eller kogende væske, så det lige dækker.
• Bring vandet i kog og skum.
• Tilsæt salt og kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet.
Grundtilberedningsanvisning i ovn
1 skank, for- eller bagskank
salt og peber
1-3 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 3 timer
• Rids sværen fx i rudermønster og krydr med salt og peber.
• Læg skanken i et ovnfast fad eller i en bradepande og tilsæt lidt væske.
• Sæt bradepanden midt i en kold ovn.
• Tænd ovnen på 180 grader.
• Steg i ca. 3 timer til kødet let slipper benet.
• De sidste 1 - 1½ time kan kødet stege sammen med kartofler og rodfrugter, så det hele er mørt, når skanken er færdig.