Mørbradklods
Skærevejledning
Mørbradklods skæres fra en hel svinekam op mod skinken.
Den skæres af hvor brusken slutter fra skinken og i fedtkilen.
Sværen skæres ofte af.
Mørbradklods har et rimeligt stort ben i kødstykket, og det er derfor svært at skære pæne skiver af stykket.
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning i gryde
400 - 800 g mørbradklods
salt og peber
2 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1 time
• Dup kødet tørt med køkkenrulle.
• Krydr dem med salt og peber.
• Varm en gryde op ved god varme.
• Brun fedtsiden først.
• Brun hurtigt kødet på alle sider, 4 - 5 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner afhængig af grydens størrelse og antal af mørbradklodser.
• Kom det brunede kød tilbage i gryden og tilsæt væske.
• Lad det koge under låg ved lav varme i ca. 1 time.
• De er færdige, når kødet nemt løsnes fra benene ved hjælp af en kniv.
Grundtilberedningsanvisning i ovn
400 - 800 g mørbradklods
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 1½ time
• Rids fedtlaget i fx tern.
• Krydr med salt og peber.
• Læg kødet i et fad.
• Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
• Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stå i ca. 1½ time til det er gennemstegt og nemt løsnes fra benet ved hjælp af en kniv. Læg evt. kartofler og rodfrugter i fadet sammen med kødet, så det hele er mørt, når kødet er færdigt.