Sauté-skiver
Sauté-skiver skæres af filet royal, og er det magreste kød fra grisen. Sauté-skiver er skåret meget tynde, og de bliver mere møre og saftige og stegesvindet mindre, hvis du gourmetsalter, og tilbereder dem lynhurtigt på en hed pande.
Skærevejledning
Sauté-skiver skæres af Filet Royal.
Filet royal skæres af kam uden mørbradklods, uden støttemuskel og helt afpudset for ben, svær, fedt, sener og hinder.
Herefter fraskæres 7 cm fra mørbradenden og op til mellem 8. og 9. ribben ved nakkeenden.
Hele stykket har samme tykkelse.
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning på pande
Ca. 250 g sauté skiver af Filet Royal, ½ cm tykke
salt og peber
fedtstofmængde efter eget valg – dog mindst ½ spsk olie
Tilberedningstid: Ca. 10 minutter
• Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle.
• Krydr med salt og peber.
• Lad olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme og læg skiverne på panden. Det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden.
• Så snart alle skiverne er lagt på, vendes de straks.
• Så snart alle er vendt, tages de op på en tallerken.
Grundtilberedningsanvisning på grill
Dup sauté-skiverne tørre. Krydr med salt og peber og evt. krydderurter. Sauté-skiver grilles ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side.