Stegeflæsk
Til stegt flæsk får du det sprødeste og mest saftige resultat ved at bruge skiver skåret af stegestykket på brystet. Stegt flæsk med persillesovs er kåret som Danmarks nationalret i 2014.
Skærevejledning
Stegeflæsk skæres af stegestykke med svær uden ben og brusk.
Skæres i lige tykke skiver, 0,7- 1,4 cm tykke. De fleste er på ca. 1 cm.
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning på pande
Stegeflæsk af stegestykke i skiver, 1 cm tykke
salt og peber
Tilberedningstid: Ca. 35 minutter på pande og ca. 55 minutter i ovn.
• Krydr kødet med salt og peber.
• Varm panden op ved god varme.
• Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side.
• Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 30 minutter for ½ og 1 cm tykke skiver.
• Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
Grundtilberedningsanvisning i ovn
• Læg skiverne på risten i en bradepande.
• Sæt bradepanden øverst i en kold ovn.
• Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde.
• Vend dem og steg til de er gyldne og sprøde på den anden side. Det tager ca. 40 minutter for ½ cm tykke skiver og ca. 50 minutter for 1 cm tykke skiver.
• Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.