Bovblad
Boven hører sammen med slaget til de mest smagfulde dele på grisen. Med ben, bindevæv og fedt skal boven tilberedes længe for et mørt og saftigt resultat. Ud over kød, får du også mulighed for bouillon og masser af sprødt skind. Boven anvendes mest til hakket kød, men fungerer også fantastisk i fx gryderetter, asiatiske supper og langtidstilberedning på grill eller i ovn.
Skærevejledning
Bovbladet sidder under nakkefileten.
Tilberedning
Grundtilberedningsanvisning i gryde
1 bovblad
salt og peber
10 g smør eller 2 tsk olie
1-2 dl væske
Tilberedningstid: Ca. 1 ¼ time
• Dup kødet tørt med køkkenrulle.
• Krydr med salt og peber.
• Varm fedtstoffet i en gryde ved god varme - smør skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i gryden.
• Brun hurtigt kødet på alle sider, 2-3 minutter i alt.
• Tilsæt væske.
• Lad bovbladet stege under låg ved svag varme ca. 30 minutter.
• Vend og steg endnu ca. 30 minutter. Samlet stegetid efter bruning er 1 - 1 ¼ time.
• Kødet skal være gennemstegt, da det indeholder en del bindevæv.
• Stik en kødnål eller et kødspid i kødet og se om kødsaften, der kommer op er klar, så er stegen gennemstegt. Kødet skal også kunne slippe benet.
• Fjern benet før kødet skæres i skiver.