Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
Okseinderlår, ca. 600 g
1 lille løg
1 spsk olie
Salt og peber
1-2 gulerødder, ca. 150 g
Hvidkål eller spidskål, ca. 200 g
Romaine- eller icebergsalat, 80-100 g
1 bakke friske spirer, fx: ærtespirer eller rødbedespirer, 50-100 g
1 bdt. purløg
Sandwichcreme:
1½ spsk mayonnaise
2 spsk fromage frais 0,3 eller 0,9 %
Hjemmelavet, grov hot ketchup:
Ca. 3 dl
1 madæble (ca. 100 g)
1 dåse flåede tomater
2 bananskalotteløg, 60 g
1 fed hvidløg
1 stilk bladselleri eller 30-40 g knoldselleri
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl brun farin eller mørkt rørsukker
1 dl æbleeddike
½ tsk. stødt allehånde
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. sennepspulver
Evt. 2-3 spsk reven peberrod
4 stk. nordiske wraps dvs. svensk tyndbrød/”lappebrød”/Polarbrød eller tortilla
Sådan gør du
Skræl æblet, skær det i mindre stykker, fjern stilk, kernehus og blomst.
Pil løg og hvidløg. Hak dem groft sammen med bladsellerien.
Kom æbler, løg, hvidløg, bladselleri og flåede tomater i foodprocessoren og kør det til en ensartet men lidt grynet masse.
Kom massen i en tykbundet, høj gryde sammen med alle de øvrige ingredienser – undtagen peberroden.
Lad det hele koge ved svag varme uden låg, indtil det er mørt, vel sammenkogt og konsistensen er god og tyk 20-25 minutter. Smag til med salt og peber og lad ketchuppen blive kold.
Smag evt. til med friskreven peberrod, når ketchuppen er helt kold.
Pil løget og halver det.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olien ved god varme i en stegegryde. Brun kødet grundigt på alle sider 6-8 minutter i alt. Kasser fedtstoffet, læg løget i gryden og hæld 2-3 dl vand ved. Lad stegen simre i ca. 25 min. under låg eller indtil centrumtemperaturen er til 55-57°. Vend roastbeefen jævnligt undervejs og lad den blive kold i skyen.
Gør gulerod, kål og salat i stand og snit dem i meget tynde strimler (så lange som muligt). Skyl og tør spirer og purløg.
Rør mayonnaise og fromage frais til en sandwichcreme og smag den til med salt og peber.
Smør tyndbrødene med cremen. Fordel roastbeefskiverne over tyndbrødene.
Læg ¼ af alle slags grønsagstrimler inkl. Purløg (ikke klippet) og spirer på hvert brød og rul sammen til en ”roulade”.
Server rullerne straks med halvdelen af den hjemmelavede ketchup som dip.
Resten kan gemmes i køleskabet 8-10 dage eller den kan fryses.
Tips
- Reven peberrod kan også serveres til wrapsene.
- Spis roastbeef varm første dag og lav wraps anden dag.
Energifordeling
Energifordeling og –indhold pr. person:
Protein 31 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 28 %
2300 kJ – 550 kcal