Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket okse- eller kalvekød, 8-12 % fedt
2 tsk olie
1 agurk, 250 g
2 forårsløg
½ spidskål eller sommerkål, 200 g
4 modne tomater, 300 g
2 løg, 180 g
1 fed hvidløg
2 tsk karry
salt og peber
Pynt:
2 kviste mynte
2 kviste persille
8 wraps/tortillas/tyndbrød – gerne fuldkorn, 360 g
Sådan gør du
Flæk agurken og skrab kernerne ud.
Rens forårsløg.
Pil de yderste blade af kålen og fjern stokken. Skyl tomater.
Skær agurk, forårsløg, spidskål og tomater i små tern eller tynde strimler og sæt det til side.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet et par minutter, findel det undervejs fx med en træpalet.
Tilsæt karry, løg og hvidløg. Bland omhyggeligt og lad det brune godt – 3-4 minutter.
Smag til med salt og peber.
Skyl og hak krydderurter.
Varm tyndbrød/tortillas et par minutter i ovnen ved 200 grader.
Rul tyndbrød/tortillas med kød, grøntsager og krydderurter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 26%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 32%
2295 kJ - 549 kcal