Wokstrimler med sommerens frugt og grønt

Sund, farverig wokret med saftigt grisekød og sommerens lækre frugt og grønt. Serveres med kartoffelmos.

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Wokstrimler af skinkeinderlår med sommerens frugt og grønt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 - 250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
2 tsk olie, fx rapsolie
1 spidskål eller ½ sommerhvidkål, 350 g
2 nektariner
¼ bundt persille

Kartoffelmos
½ kg kartofler
1,25 dl minimælk

Sådan gør du

Kartoffelmos

  1. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter.
  2. Giv mælken et kort opkog.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  4. Mos dem evt. Med en purépresser og rør mælken i.
  5. Smag til med salt og peber og læg låg på.

Wok

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme.
  3. Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut.
  4. Tag kødet op på en tallerken.
  5. Steg fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og tilsæt nektarinbåde under omrøring.
  6. Lad retten blive varm.
  7. Tilsæt kødet og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille.

Tips

  • Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
  • Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 730 g af retten): 

Energi: 1980 kJ (471 kcal)

protein:  37 g

kulhydrat: 59 g

kostfibre: 9 g

fedt: 8 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 271 kJ (65 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g

 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person


6 om dagen logo