Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 - 250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
2 tsk olie, fx rapsolie
1 spidskål eller ½ sommerhvidkål, 350 g
2 nektariner
¼ bundt persille
Kartoffelmos
½ kg kartofler
1,25 dl minimælk
Sådan gør du
Kartoffelmos
- Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter.
- Giv mælken et kort opkog.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
- Mos dem evt. Med en purépresser og rør mælken i.
- Smag til med salt og peber og læg låg på.
Wok
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme.
- Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut.
- Tag kødet op på en tallerken.
- Steg fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og tilsæt nektarinbåde under omrøring.
- Lad retten blive varm.
- Tilsæt kødet og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille.
Tips
- Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
- Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 1980 kJ (471 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 59 g
kostfibre: 9 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 271 kJ (65 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person