Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
2 tsk olie, fx rapsolie
Ristet tomatsalsa
5 bøftomater
2 fed hvidløg
1 citron
2 tsk olivenolie
Friske eller tørrede krydderurter, fx koriander,
oregano, merian, basilikum, persille
1 bundt forårsløg
Tilbehør
150 g ægnudler
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog nudlerne.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig varme.
- Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut.
- Tag kødet op på en tallerken. Tør panden af med køkkenrulle.
Ristet tomatsalsa
- Del tomaterne og fjern kernerne. Hak tomater og hvidløg fint.
- Riv 1-2 spsk skal af citronen.
- Varm olien på panden eller i wokken og rist hurtigt tomater, hvidløg
og citronskal heri. - Smag til med salt, peber og friske krydderurter.
- Vend wokstrimlerne i salsaen og drys med fintsnittede forårsløg.
Tips
- Skær evt. selv wokstrimler af schnitzler af inderlår fra gris.
- Salsa kan også laves af bagte, flåede og groft hakkede peberfrugter.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 805 g af retten):
Energi: 2422 kJ (577 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 71 g
kostfibre: 8 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 301 kJ (72 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 230 g frugt og grønt pr. person