Wokstrimler af skinkeinderlår med peberfrugt og squash

Wokstrimler af skinkeinderlår med peberfrugt og squash

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
2 tsk olie
1 fed hvidløg
salt og peber

Grøntsager
3 peberfrugter, fx rød, gul og orange
1 squash, ca. 200 g
1 løg, gerne rødløg

Dressing
2 spsk balsamico- eller rødvinseddike
1 spsk sukker
frisk basilikum


Tilbehør

1 bolle, ca. 65 g
(½ bolle pr. person) 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Vend det i en skål med olie, presset hvidløg, salt og peber.
Varm en pande op ved kraftig varme.
Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes.
Brun kødet på alle sider - samlet stegetid 1-1½ minut.
Læg kødet på en tallerken.

Skær peberfrugter og squash i store tern. Hak løget groft. Svits peberfrugter, squash og løg på panden under omrøring, til de er lige netop møre, men stadig en anelse sprøde, ca. 8 minutter.

Rør eddike og sukker sammen, hæld blandingen over grøntsagerne og steg videre, stadig under omrøring, i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber. Vend kød og basilikumblade i.

Lun evt. bollen og halver den.

Tips

  • Sauté-skiver af svinefilet eller Skinke Bites af skinkeklump kan bruges i stedet for wokstrimler.
  • Frisk koriander, bredbladet persille eller dild kan bruges i stedet for basilikum. 
  • Sådan skærer du selv wokstrimler af skinkeschnitzler af inderlår.

 






energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 47%
Fedt 21%
1560 kJ - 370 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad