Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
1 spsk olie, fx rapsolie
½ spsk stærk karry
Sauce
1 løg
1 fed hvidløg
2 tomater
1 porre
1 laurbærblad
2 dl bouillon
Frisk koriander
Tilbehør
2 dl fuldkornsris
4 spsk mango chutney
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene.
Sauce
- Skær løg i tynde både. Finhak hvidløg.
- Skær tomaterne i grove tern.
- Skær porren igennem på langs, del hver halvdel i fire strimler på langs.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme.
- Tilsæt karry. Læg kødet på wokken og lad det danne skorpe, før det vendes.
- Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme.
- Tag kødet op på en tallerken.
Sauce, fortsat
- Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme.
- Tilsæt løg og steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt hvidløg, tomater, laurbærblad og bouillon.
- Lad det koge 4 minutter. Vend wok strimlerne og porrestrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
- Smag til med salt og peber og drys retten med korianderblade.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 865 g af retten):
Energi: 2633 kJ (627 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 89 g
kostfibre: 6 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 305 kJ (73 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g