Wokstrimler med karry og koriander

Hurtig, velsmagende hverdagsmad med skønne grøntsager og magert grisekød.

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med karry og koriander

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm 
Salt
Peber 
1 spsk olie, fx rapsolie 
½ spsk stærk karry 

Sauce 
1 løg 
1 fed hvidløg 
2 tomater 
1 porre 
1 laurbærblad 
2 dl bouillon 
Frisk koriander

Tilbehør

2 dl fuldkornsris
4 spsk mango chutney

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene. 

Sauce

  1. Skær løg i tynde både. Finhak hvidløg.
  2. Skær tomaterne i grove tern.
  3. Skær porren igennem på langs, del hver halvdel i fire strimler på langs. 

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme.
  2. Tilsæt karry. Læg kødet på wokken og lad det danne skorpe, før det vendes.
  3. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme.
  4. Tag kødet op på en tallerken. 

Sauce, fortsat

  1. Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme.
  2. Tilsæt løg og steg et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt hvidløg, tomater, laurbærblad og bouillon.
  4. Lad det koge 4 minutter. Vend wok strimlerne og porrestrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
  5. Smag til med salt og peber og drys retten med korianderblade.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 865 g af retten): 

Energi: 2633 kJ (627 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 89 g

kostfibre: 6 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 305 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g