Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår af skinke fra gris, 1 x 1 x ca. 5 cm
½ spsk olie
1 fed hvidløg
salt og peber
Karamelliserede grøntsager
3 peberfrugter, fx rød, gul og orange
1 squash
1 rødløg
½ spsk olie
Dressing
2 spsk balsamicoeddike, evt. rødvinseddike
2 spsk sukker
frisk basilikum
Tilbehør
160 g brød, fx ciabatta, filone eller flute
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande ved høj varme- smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varm. Det skal ”sige” lyde, når kødet lægges på panden. Læg strimlerne på panden i et lag – ingen oven på hinanden. Lad kødet blive brunt før det vendes. Vend kødet på alle sider – samlet stegetid ca. 4 minutter. Tag den tykkeste strimmel op, skær den igennem. Den skal være svagt rosa eller netop gennemstegt.
Skær
peberfrugterne og squashen i store tern. Hak rødløget groft. Varm olien på
panden og svits peberfrugter, squash og rødløg under omrøring, til de lige netop
er møre, men stadig en anelse sprøde, ca. 8 minutter.
Rør eddike og
sukker sammen, dryp blandingen over grøntsagerne og steg videre, stadig under
omrøring, til grøntsagerne er let karamelliserede. Smag til med salt og peber.
Vend kød og basilikumblade i.
Tips
- Strimler af kalveinderlår eller kylling kan bruges i stedet for strimler af inderlår af skinke fra gris.
- Frisk koriander, bredbladet persille eller dild kan bruges i stedet for basilikum.
Energifordeling
Nu hedder det inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 710 g af retten):
Energi: 2516 kJ (601 kcal)
Protein: 41 g
Kulhydrat: 76 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 12 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 356 kJ (85 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g
Ca. 340 g frugt og grønt pr. person