Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 - 250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
1 spsk olie, fx rapsolie
1-2 gulerødder
1-2 stilke blegselleri
1-2 porrer, ca. 200 g
200 g sukkerærter
1 dl bouillon eller vand
½ spsk tomatpuré
½ spsk sukker
½ spsk vineddike
2 tsk majsstivelse
Evt. chilipasta, chilisauce eller stødt chili
Tilbehør
120 g fuldkornsris
Sådan gør du
Wok
- Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i skrå skiver.
- Skær blegselleri i skrå skiver.
- Skær porrer i ringe og skær evt. sukkerærter i skrå skiver eller brug dem hele.
Tilbehør
- Kog risene.
Wok, fortsat
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr det med salt og peber.
- Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme.
- Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut.
- Tag kødet op på en tallerken.
- Steg grøntsagerne - først gulerødder i nogle minutter.
- Tilsæt blegselleri, porrer og sidst sukkerærter. Rør bouillon, tomatpuré, sukker, vineddike og majsstivelse sammen og hæld det i wokken.
- Giv det et opkog, smag det til med chili og vend kødet i retten.
Tips
- Frosne wokblandinger af grøntsager kan bruges i stedet for friske grøntsager.
- Brug årstidens grøntsager efter fantasi og smag.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 665 g af retten):
Energi: 2002 kJ (477 kcal)
protein: 25 g
kulhydrat: 65 g
kostfibre: 8 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 300 kJ (71 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 275 g frugt og grønt pr. person