Wokstrimler med grøntsager i sursød sauce

Saftigt, magert grisekød og sprøde grøntsager i den perfekte balance mellem sødt og syrligt. Serveres med ris til.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Wokstrimler af skinkeinderlår med grøntsager i sursød sauce

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 - 250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt
Peber
1 spsk olie, fx rapsolie
1-2 gulerødder
1-2 stilke blegselleri
1-2 porrer, ca. 200 g
200 g sukkerærter
1 dl bouillon eller vand
½ spsk tomatpuré
½ spsk sukker
½ spsk vineddike
2 tsk majsstivelse
Evt. chilipasta, chilisauce eller stødt chili

Tilbehør

120 g fuldkornsris

Sådan gør du

Wok

  1. Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i skrå skiver.
  2. Skær blegselleri i skrå skiver.
  3. Skær porrer i ringe og skær evt. sukkerærter i skrå skiver eller brug dem hele.

Tilbehør

  1. Kog risene.

Wok, fortsat

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr det med salt og peber.
  3. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme.
  4. Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut.
  5. Tag kødet op på en tallerken. 
  6. Steg grøntsagerne - først gulerødder i nogle minutter.
  7. Tilsæt blegselleri, porrer og sidst sukkerærter. Rør bouillon, tomatpuré, sukker, vineddike og majsstivelse sammen og hæld det i wokken.
  8. Giv det et opkog, smag det til med chili og vend kødet i retten. 

Tips

  • Frosne wokblandinger af grøntsager kan bruges i stedet for friske grøntsager.
  • Brug årstidens grøntsager efter fantasi og smag.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 665 g af retten): 

Energi: 2002 kJ (477 kcal)

protein: 25 g

kulhydrat: 65 g

kostfibre: 8 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 300 kJ (71 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g

 

Ca. 275 g frugt og grønt pr. person

 

6 om dagen logo