Wokstrimler med chili, forårsløg og kokosmælk

Skøn middagssuppe med inspiration fra det asiatiske køkken.

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med chili, forårsløg og kokosmælk

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200-250 g wokstrimler eller minutstrimler af inderlår fra gris, ½x½x8 cm
Salt
Peber 
½ spsk olie 
1 løg, evt. rødløg
6 forårsløg
1 tsk finthakket frisk ingefær
½-1 rød chili
½-1 tsk gul karrypasta eller 1½ tsk tørret karry 
2 dl kokosmælk 6-8% fedt
1 spsk sojasauce, evt. ekstra sojasauce til tilsmagning
Frisk koriander

 

Tilbehør

2 dl ris 

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene.

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme.
  4. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid 1-1½ minut.
  5. Læg kødet på en tallerken.
  6. Rist løg i tynde både, og forårsløg skåret på skrå på panden i ca. 1 minut.
  7. Tilsæt finthakket ingefær, chili i små tern og karry. Vend det på panden og tilsæt kokosmælken.
  8. Skru ned til middel varme og lad det koge i 4-5 minutter.
  9. Læg kødet tilbage i wokken.
  10. Smag til med sojasauce og pynt med koriander.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil man have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • Wokstrimler kan skæres af schnitzler af inderlår fra gris.
  • Husk at ryste dåsen med kokosmælk godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet.
  • Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab i et par dage eller fryses ned til senere brug.
  • Med kokosmælk, 18-20% fedt bliver energiindholdet 2730 kJ - 650 kcal og fedtenergiprocenten er 35.
  • Nu hedder udskæringen wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår.

 

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten):
Energi: 2586 kJ (618 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 74 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 16 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 332 kJ (79 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g