Wokstrimler i karrybouillon med grønt

Velsmagende, sund hverdagssuppe med mørt karrykrydret grisekød og skønne grøntsager.

Af Grace Biilmann | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår i karrybouillon med grønt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk karry
2 tsk olie
Salt
Peber

Bouillon
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
200 g kartofler
150 g grønne bønner
1 lille fennikel
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk rapsolie
1 liter bouillon

Tilbehør

150 g fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

Kødet

  1. Rør karry, olie, salt og peber sammen. Skær kødet i 2-3 stykker. Vend kødet i blandingen stil det i køleskab.

Bouillon

  1. Skær gulerødderne, peberfrugten og kartoflerne i små tern og bønnerne i små stykker.
  2. Skær fenniklen i kvarter og fjern stokken. Hak fenniklen fint. Hak løget groft og hvidløget fint.
  3. Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne i 2 minutter.
  4. Tilsæt bouillonen. Kog suppen op og lad den koge under låg ved svag varme ca. 8 minutter. 

Kødet, fortsat

  1. Varm en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Samlet stegetid 1-1½ minut.
  2. Kom kødet i suppen. Kog suppen op i et øjeblik. Smag til med salt og peber. 

Tilbehør

  1. Skær rugbrød i skiver.

Tips

  • Hæld et par dråber sesamolie på hver portion ved servering.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 1100 g af retten): 

Energi: 2276 kJ (542 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 62 g

kostfibre: 16 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 206 kJ (49 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g