Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk karry
2 tsk olie
Salt
Peber
Bouillon
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
200 g kartofler
150 g grønne bønner
1 lille fennikel
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk rapsolie
1 liter bouillon
Tilbehør
150 g fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
Kødet
- Rør karry, olie, salt og peber sammen. Skær kødet i 2-3 stykker. Vend kødet i blandingen stil det i køleskab.
Bouillon
- Skær gulerødderne, peberfrugten og kartoflerne i små tern og bønnerne i små stykker.
- Skær fenniklen i kvarter og fjern stokken. Hak fenniklen fint. Hak løget groft og hvidløget fint.
- Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne i 2 minutter.
- Tilsæt bouillonen. Kog suppen op og lad den koge under låg ved svag varme ca. 8 minutter.
Kødet, fortsat
- Varm en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Samlet stegetid 1-1½ minut.
- Kom kødet i suppen. Kog suppen op i et øjeblik. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Skær rugbrød i skiver.
Tips
- Hæld et par dråber sesamolie på hver portion ved servering.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 1100 g af retten):
Energi: 2276 kJ (542 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 16 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 206 kJ (49 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g