Wokstrimler af skinkeinderlår med sommerens frugt og grønt

Wokstrimler af skinkeinderlår med sommerens frugt og grønt

Af Sandra Leigh Draznin | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Wokstrimler af skinkeinderlår med sommerens frugt og grønt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 - 250 g wokstrimler af inderlår eller
skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 tsk olie
1 spidskål eller ½ sommerhvidkål, 350 g
2 nektariner
¼ bundt persille

Kartoffelmos
½ kg kartofler
1-1½ dl mini- eller letmælk

Sådan gør du

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter. Giv mælken et kort opkog. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem evt. Med en purépresser og rør mælken i. Smag til med salt og peber og læg låg på.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme. Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og tilsæt nektarinbåde under omrøring. Lad retten blive varm. Tilsæt kødet og smag til med salt og peber. Drys med hakket persille.

Tips

  • Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
  • Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
2160 kJ - 515 kcal 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person


6 om dagen logo