Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 - 250 g wokstrimler af inderlår eller
skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8
cm
salt og peber
2 tsk olie
1 spidskål eller ½ sommerhvidkål, 350 g
2 nektariner
¼ bundt persille
Kartoffelmos
½
kg kartofler
1-1½ dl mini- eller letmælk
Sådan gør du
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem helt møre - ca. 15 minutter. Giv
mælken et kort opkog. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem
evt. Med en purépresser og rør mælken i. Smag til med salt og peber og læg låg
på.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien
blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme. Læg kødet på og lad det blive
brunt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Steg
fintsnittet spidskål ca. 3 minutter under omrøring og tilsæt nektarinbåde under
omrøring. Lad retten blive varm. Tilsæt kødet og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille.
Tips
- Pisk ikke i mosen, så bliver den lang og klistret.
- Porrer og æbler kan bruges i stedet for spidskål og nektariner.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 53%
Fedt 20%
2160 kJ - 515 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person