Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
½ spsk olie
salt og peber
1 stilk frisk citrongræs
1 tsk thailandsk rød karrypasta
1 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
2 dl kokosmælk, 6-8% fedt
250 g cherrytomater
1 bundt forårsløg
½ tsk sukker
Tilbehør
2 dl ris
Sådan gør du
Kog risene.
Dup kødet tørt
med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade. Hak den hvide del af citrongræsset. Der skal være ca. 2 spsk.
Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.
Svits karrypasta, finthakket hvidløg og citrongræs i wokken. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk og lad det simre et par minutter. Tilsæt overskårne cherrytomater, fintsnittede forårsløg og det stegte kød.
Lad retten blive gennemvarm og smag til med sukker, salt og peber.
Tips
- Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab i et par dage eller den kan fryses ned til senere brug.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen wokstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 840 g af retten):
Energi: 2672 kJ (639 kcal)
Protein: 39 g
Kulhydrat: 81 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 318 kJ (76 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g