Wokstrimler af skinkeinderlår med ristet tomatsalsa

Wokstrimler af skinkeinderlår med ristet tomatsalsa

Af Vibeke Lehn | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Wokstrimler af skinkeinderlår med ristet tomatsalsa

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 tsk olie

Ristet tomatsalsa
5 bøftomater
2 fed hvidløg
1 citron
2 tsk olivenolie
friske eller tørrede krydderurter, fx koriander,
oregano, merian, basilikum, persille
1 bundt forårsløg

Tilbehør

150 g ægnudler

Sådan gør du

Kog nudlerne.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Tør panden af med køkkenrulle.

Del tomaterne og fjern kernerne. Hak tomater og hvidløg fint. Riv 1-2 spsk skal af citronen. Varm olien på panden eller i wokken og rist hurtigt tomater, hvidløg
og citronskal heri. Smag til med salt, peber og friske krydderurter.

Vend wokstrimlerne i salsaen og drys med fintsnittede forårsløg.

Tips

  • Skær evt. selv wokstrimler af skinkeschnitzler eller brug Skinke Bites af skinkeklump.
  • Salsa kan også laves af bagte, flåede og groft hakkede peberfrugter.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 54%
Fedt 18%
2335 kJ - 555 kcal

Ca. 230 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo