Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler,
½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 tsk
olie
Ristet tomatsalsa
5 bøftomater
2 fed
hvidløg
1 citron
2 tsk olivenolie
friske eller tørrede krydderurter, fx
koriander,
oregano, merian, basilikum, persille
1 bundt
forårsløg
Tilbehør
150 g ægnudler
Sådan gør du
Kog nudlerne.
Dup kødet tørt med køkkenrulle
og krydr med salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande eller i en wok
ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes.
Steg kødet på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Tør
panden af med køkkenrulle.
Del tomaterne og fjern kernerne. Hak tomater
og hvidløg fint. Riv 1-2 spsk skal af citronen. Varm olien på panden eller i
wokken og rist hurtigt tomater, hvidløg
og citronskal heri. Smag til med
salt, peber og friske krydderurter.
Vend wokstrimlerne i salsaen og drys
med fintsnittede forårsløg.
Tips
- Skær evt. selv wokstrimler af skinkeschnitzler eller brug Skinke Bites af skinkeklump.
- Salsa kan også laves af bagte, flåede og groft hakkede peberfrugter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 54%
Fedt 18%
2335 kJ - 555 kcal
Ca. 230 g frugt og grønt pr. person