Wokstrimler af skinkeinderlår med karry og koriander

Wokstrimler af skinkeinderlår med karry og koriander

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med karry og koriander

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm 
salt og peber 
1 spsk olie 
½ spsk stærk karry 

Sauce 
1 løg 
1 fed hvidløg 
2 tomater 
1 porre 
1 laurbærblad 
2 dl bouillon 
frisk koriander

Tilbehør

2 dl ris
4 spsk mango chutney

Sådan gør du

Kog risene. 

Skær løg i tynde både. Finhak hvidløg. Skær tomaterne i grove tern. Skær porren igennem på langs, del hver halvdel i fire strimler på langs. 

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Tilsæt karry. Læg kødet på wokken og lad det danne skorpe, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. 

Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme. Tilsæt løg og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt hvidløg, tomater, laurbærblad og bouillon. Lad det koge 4 minutter. Vend wok strimlerne og porrestrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og peber og drys retten med korianderblade.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 61%
Fedt 16%
2645 kJ - 630 kcal