Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
300 g wokstrimler af inderlår eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
2 tsk olie
250 g selleri, pastinak eller persillerod
1-2 porrer, ca. 250 g
1 lille squash, ca. 200 g
250 g cherrytomater
2 -3 spsk østerssauce
1 bundt purløg
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og
peber. Varm olien på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad
det blive brunt, før det vendes.
Brun hurtigt kødet på alle sider, samlet
stegetid 1-1½ minut. Læg kødet på en tallerken.
Skær sellerien i store,
flade tern, porrerne i skrå skiver, squashen igennem på langs og derefter i
skiver og cherrytomaterne i halve.
Steg sellerien på panden i nogle
minutter under omrøring.
Tilsæt porrer og squash og steg igen nogle minutter,
til grøntsagerne er lige netop møre, men stadig sprøde.
Tilsæt tomaterne og
kødet under omrøring.
Smag til med østerssauce, salt og peber. Pynt med
klippet purløg.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af yderlår afpudset af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinkeyderlår afpudset af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 680 g af retten):
Energi: 1497 kJ (356 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 20 g
kostfibre: 11 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 219 kJ (52 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 3 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Ca. 475 g frugt og grønt pr. person