Wokstrimler af skinkeinderlår i oystersauce

Wokstrimler af skinkeinderlår i oystersauce

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½x½x ca. 8 cm 
1 spsk olie 

Sauce 
½-1 rød peberfrugt 
½-1 gul peberfrugt 
½ løg 
½ porre 
1-2 fed hvidløg 
250 g broccoli 
2 dl bouillon 
½-1 dl oystersauce 
salt og peber 
frisk basilikum 

Tilbehør

2 dl ris

Sådan gør du

Kog risene. 

Skær peberfrugter, løg og porre i tynde strimler. Finhak hvidløg. Pluk broccolien i meget små buketter. 

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Brun kødet 11½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. 

Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme. Tilsæt peberfrugter og løg og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt porre, hvidløg, broccoli, bouillon og oystersauce. Lad det koge et par minutter til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend wokstrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og peber og tilsæt basilikumblade. 

Tips

  • Andre grøntsager kan bruges, blot de skæres i tynde strimler eller skiver. De grøntsager, som skal koge længst, kommes først i wokken. 
  • Vent med at salte retten til sidst, da oystersauce kan være salt. 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 56%
Fedt 18%
2450 kJ - 585 kcal