Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½x½x ca. 8 cm
1 spsk
olie
Sauce
½-1 rød peberfrugt
½-1 gul
peberfrugt
½ løg
½ porre
1-2 fed
hvidløg
250 g broccoli
2 dl bouillon
½-1 dl
oystersauce
salt og peber
frisk
basilikum
Tilbehør
2 dl ris
Sådan gør du
Kog risene.
Skær peberfrugter, løg og porre i tynde strimler.
Finhak hvidløg. Pluk broccolien i meget små buketter.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med
salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved
kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Brun
kødet 11½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en
tallerken.
Varm den anden halvdel af olien i
wokken ved kraftig varme. Tilsæt peberfrugter og løg og steg et par minutter
under omrøring. Tilsæt porre, hvidløg, broccoli, bouillon og oystersauce. Lad
det koge et par minutter til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend
wokstrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til
med salt og peber og tilsæt
basilikumblade.
Tips
- Andre grøntsager kan bruges, blot de skæres i tynde strimler eller skiver. De grøntsager, som skal koge længst, kommes først i wokken.
- Vent med at salte retten til sidst, da oystersauce kan være salt.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 56%
Fedt 18%
2450 kJ - 585 kcal