Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler eller minutstrimler af inderlår fra gris, ½ cm x ½ cm x ca. 8 cm
2-3 forårsløg
½ spsk olie
4 dl bouillon
2 dl kokosmælk, 6-8% fedt
½
tsk gurkemeje
1
tsk sukker
2½ dl fine
frosne ærter
½-1 tsk sambal oelek
1 spsk sojasauce
1 lime eller 1 spsk citronsaft
Salt
Peber
Tilbehør
1½ dl ris
Evt. lidt rød chili
Sådan gør du
- Kog risene.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær kødstrimlerne i 2-3 stykker.
- Skær den grønne top af forårsløgene i tynde skiver og gem dem.
- Skær resten af forårsløgene i tynde skiver og svits dem i olie i en gryde.
- Tilsæt bouillon, kokosmælk, gurkemeje og sukker. Kog op og lad suppen koge ved svag varme 2-3 minutter under låg.
- Kom kødet i. Kog suppen op igen.
- Kom ærterne i og kog yderligere ca. 2 minutter. Smag til med sambal oelek, sojasauce, limesaft, salt og peber.
- Pynt med den grønne top og evt. nogle dråber sambal oelek rørt op i olie. Pas på - sambal oelek kan være meget stærk.
- Pynt evt. risen med rød chili i tynde strimler.
Tips
- Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab et par dage eller fryses ned til senere brug.
- Husk at ryste dåsen med kokosmælk godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet.
- Suppen kan smages til med revet frisk ingefær, hakket syltet ingefær eller finthakket hvidløg.
- Skær evt. selv strimlerne af schnitzler af inderlår fra gris.
- Gulerødder i små tern kan bruges i stedet for ærter.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten):
Energi: 2412 kJ (576 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 291 kJ (70 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g