Minutstrimler af inderlår i junglekarry

Wokret med magert grisekød, lækre grøntsager og karry.

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Wokstrimler af skinkeinderlår i junglekarry

Tilberedningstid

30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk fiskesauce

Sauceblanding
2 dl kokosmælk, light
2 spsk fiskesauce
1 tsk sukker

Grøntsager
1 fed hvidløg
frisk ingefær
100 g grønne bønner
3 gulerødder
1 lille squash
1 spsk olie
2-3 tsk rød karrypasta
salt og peber
frisk basilikum

Tilbehør

1½ dl jasminris

Sådan gør du

Kog risene.

Vend kødet i en skål med fiskesaucen og stil det i køleskabet.

Rør kokosmælk, fiskesauce og sukker sammen.

Hak hvidløget fint. Skræl ingefæren og riv 1 spsk fint. Skær bønnerne i små stykker. Skær gulerødderne på skrå i tynde skiver og squashen i små tern.

Lad olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme. Vend hurtigt hvidløg, ingefær og karrypasta i olien. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid 1-1½ minut. Læg kødet på en tallerken.

Svits bønner, gulerødder og squash på panden i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsæt sauceblandingen og bring retten i kog. Lad den koge 1 minut. Smag til med salt og peber. Vend kød og basilikumblade i.

Tips

  • Skinke Bites af klump fra gris kan bruges i stedet for minutstrimler.
  • Prøv også andre grøntsagskombinationer, fx porre, peberfrugt og sukkerærter.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinke fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 780 g af retten): 

Energi: 2520 kJ (602 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 19 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 325 kJ (78 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g



Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo