Tilberedningstid
30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk fiskesauce
Sauceblanding
2 dl kokosmælk, light
2 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
Grøntsager
1 fed hvidløg
frisk ingefær
100 g grønne bønner
3 gulerødder
1 lille squash
1 spsk olie
2-3 tsk rød karrypasta
salt og peber
frisk basilikum
Tilbehør
1½ dl jasminris
Sådan gør du
Kog risene.
Vend kødet i en skål med fiskesaucen og stil det i
køleskabet.
Rør kokosmælk, fiskesauce og sukker sammen.
Hak
hvidløget fint. Skræl ingefæren og riv 1 spsk fint. Skær bønnerne i små stykker.
Skær gulerødderne på skrå i tynde skiver og squashen i små tern.
Lad
olien blive godt varm på en pande ved kraftig varme. Vend hurtigt hvidløg,
ingefær og karrypasta i olien. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid 1-1½
minut. Læg kødet på en tallerken.
Svits bønner, gulerødder og squash på
panden i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsæt sauceblandingen og bring retten i
kog. Lad den koge 1 minut. Smag til med salt og peber. Vend kød og
basilikumblade i.
Tips
- Skinke Bites af klump fra gris kan bruges i stedet for minutstrimler.
- Prøv også andre grøntsagskombinationer, fx porre, peberfrugt og sukkerærter.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 780 g af retten):
Energi: 2520 kJ (602 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 325 kJ (78 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person