Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
2 tsk olie
1 fed hvidløg
salt og peber
Grøntsager
3 peberfrugter, fx rød, gul og orange
1 squash, ca. 200 g
1 løg, gerne rødløg
Dressing
2 spsk balsamico- eller rødvinseddike
1 spsk sukker
frisk basilikum
Tilbehør
1 bolle, ca. 65 g
(½ bolle pr. person)
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Vend det i en skål med olie, presset hvidløg,
salt og peber.
Varm en pande op ved kraftig varme.
Læg kødet på panden
og lad det blive brunt, før det vendes.
Brun kødet på alle sider - samlet
stegetid 1-1½ minut.
Læg kødet på en tallerken.
Skær peberfrugter og
squash i store tern. Hak løget groft. Svits peberfrugter, squash og løg på
panden under omrøring, til de er lige netop møre, men stadig en anelse sprøde,
ca. 8 minutter.
Rør eddike og sukker sammen, hæld blandingen over
grøntsagerne og steg videre, stadig under omrøring, i ca. 2 minutter. Smag til
med salt og peber. Vend kød og basilikumblade i.
Lun evt. bollen og
halver den.
Tips
- Sauté-skiver af filet fra gris eller minuttern af klump kan bruges i stedet for wokstrimler.
- Frisk koriander, bredbladet persille eller dild kan bruges i stedet for basilikum.
Energifordeling
Nu hedder det inderlår fra gris. Før hed det skinkeinderlår fra svin.
Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.
Nu hedder det minuttern fra gris. Før hed udskæringen skinketern fra svin.
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 605 g af retten):
Energi: 1723 kJ (410 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 43 g
kostfibre: 7 g
fedt: 9 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 284 kJ (68 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person