Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
225 g wokstrimler af inderlår eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
50 g fuldkornspasta
2 gulerødder
1-2 porrer, ca. 150 g
150 g sukkerærter, gerne sugar snaps
1 spsk olie
3 spsk oystersauce
3 spsk sojasauce
Tilbehør
Sådan gør du
Skær gulerødderne i tændstiktynde stave. Skær porrer
og sukkerærter i skrå skiver.
Kog pastaen.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en sauterpande
eller wok ved kraftig varme. Kom kødet i, når olien er varm nok. Brun kødet på
alle sider, samlet stegetid 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Dryp
oystersauce og sojasauce over kødet.
Varm den anden halvdel af olien i
sauterpanden og steg først gulerødder og porrer nogle minutter under omrøring,
før ærterne tilsættes og steges med 1-2 minutter. Tilsæt kødet med væske og varm
det igennem. Smag til med peber og evt. salt. Server straks.
Tips
- Pastinak, persillerod, forårsløg, squash, peberfrugt og champignon kan bruges i stedet for de nævnte grøntsager.
- Stænk lidt vand på panden, hvis det sprutter er panden varm nok.
- Pastaen kan blandes i kød og grøntsager.
- Wokstrimler kan skæres af schnitzler af inderlår fra gris.
- Rist evt. ½-1 spsk sesamfrø på en tør pande og drys det over ved servering.
Energifordeling
Nu hedder det inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeinderlår af skinke fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 450 g af retten):
Energi: 1563 kJ (372 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 31 g
kostfibre: 8 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 336 kJ (80 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person