Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½x½x ca. 8 cm
1 spsk olie, fx rapsolie
Sauce
½-1 rød peberfrugt
½-1 gul peberfrugt
½ løg
½ porre
1-2 fed hvidløg
250 g broccoli
2 dl bouillon
30 g oystersauce
Salt
Peber
2 blade basilikum, frisk
Tilbehør
2 dl fuldkornsris
Sådan gør du
Tilbehør
- Kog risene.
Sauce
- Skær peberfrugter, løg og porre i tynde strimler.
- Finhak hvidløg. Pluk broccolien i meget små buketter.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme.
- Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes.
- Brun kødet 11½ minut ved kraftig varme.
- Tag kødet op på en tallerken.
Sauce, fortsat
- Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme.
- Tilsæt peberfrugter og løg og steg et par minutter under omrøring.
- Tilsæt porre, hvidløg, broccoli, bouillon og oystersauce.
- Lad det koge et par minutter til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
- Vend minutstrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
- Smag til med salt og peber og tilsæt basilikumblade.
Tips
- Andre grøntsager kan bruges, blot de skæres i tynde strimler eller skiver. De grøntsager, som skal koge længst, kommes først i wokken.
- Vent med at salte retten til sidst, da oystersauce kan være salt.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 985 g af retten):
Energi: 2605 kJ (620 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 76 g
kostfibre: 8 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 265 kJ (63 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g