Wok med minutstrimler, hvedekerner og yoghurt med urter

Hurtig, nem wokret med krydrede minutstrimler, hvedekerner og hvidkål. Tilbehør er yoghurt vendt med hakket koriander og mynte.

Af Mikkel Karstad | Vinter | Hovedretter | Hverdag, Slankeretter


Wok med minutstrimler, hvedekerner og yoghurt med urter

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Minutstrimler
300 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
1 rød chili
25 g ingefær
Salt og peber
2 tsk olie, fx olivenolie

Wok
3 dl hvedekerner, ca. 200 g
4 dl vand
2 rødløg
1 lime
1 spsk honning
1 knivspids salt

¼ hvidkål, ca. 400 g
2 tsk olie, fx olivenolie
½ dl soja

Urte-yoghurt
½ bundt koriander
½ bundt mynte
2 dl græsk yoghurt, 10 %

Sådan gør du

Kog hvedekerner i letsaltet vand i 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække færdige.

Pil rødløg, halvér og skær i helt fine strimler. Skyl lime, riv skal og pres saft. Vend løg med limeskal og -saft, honning og salt.

Flæk chili, fjern kerner og hak fint. Skræl ingefær og hak fint. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie i en wok eller på en pande ved god varme. Rist chili og ingefær et øjeblik. Tilsæt minutstrimler – de skal ligge i ét lag - og steg på alle sider. Det tager 1-1½ minut. Tag kødet på en tallerken og hold det varmt.

Skyl hvidkål og skær i grove stykker. Varm olie på panden ved middel varme. Steg kål i 3-4 minutter ved god varme – det skal falde lidt sammen, men stadig være lidt sprød. Tilsæt rødløg og marinaden sammen med soja og hvedekerner. Vendt det godt rundt og smag til med salt, peber og soja. Tilsæt kødet.

Skyl og hak koriander og mynte. Vend det i yoghurten.

 

Tips

  • I stedet for at købe minutstrimler på ca. ½x½x5 cm, kan du også selv skære dem af schnitzler af inderlår fra gris, minutkoteletter mørbrad.
  • Hvis du kun kan købe minutstrimler, som allerede er marinerede, kan du også bruge dem.
  • Du kan også tilsætte hvidløg til kødet. Hak to fed hvidløg og steg det sammen med ingefær og chili.
  • Tjek om kødet er færdigstegt, ved at skære den tykkeste strimmel over og tjekke, at den er svagt rosa eller netop gennemstegt.
  • I stedet for hvedekerner, kan du bruge perlespelt eller ris.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af skinke fra gris. Før hed udskæringen minutstrimler af skinke fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen kotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 480 g af retten): 

Energi: 1849 kJ (440 kcal), 

protein: 26 g

kulhydrat: 49 g

kostfibre: 10 g

fedt: 13 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 386 kJ (92 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g