Wok med gris, korn, rødder og estragon

Wok med gris, korn, rødder og estragon

Af Mikkel Karstad | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wok med gris, korn, rødder og estragon

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm 
½ rød chili
2 fed hvidløg
10 g ingefær
1 lime
1 tsk honning
½ tsk salt
Peber
3 rødbeder, ca. 300 g
3 gulerødder, ca. 300 g
1 bundt estragon
4 tsk olie
700 g kogte perlebyg

Sådan gør du

Skyl chili og skær på langs. Fjern kerner og hak. Pil og hak hvidløg. Skræl og riv ingefær. Skyl lime, riv skallen og pres saften. Kom det hele i en skål med minutstrimler og honning og vend godt rundt. Krydr med salt og peber og lad kødet marinere i 15 minutter.

Hvis du ikke har kogte perlebyg klar, så er det nu du skal sætte dem over (se tip).

Skræl rødbeder og gulerødder og skær i tynde skiver eller strimler. Skyl estragon og pluk bladene af stilken.

Varm halvdelen af olien i en wok ved god varme. olie skal være varm. Det skal sige "lyde", når kødet kommer i wokken. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet, 4 minutter i alt.

Kom kød, grøntsager og perlebyg i wokken og vend det hele godt rundt. Lad det stege yderligere 2-3 minutter, så grøntsagerne får lidt varme, men stadig er sprøde og friske.

Smag til med salt, peber og limesaft.

Vend med estragon og server.

 

Tips

  • Hvis du har andre kogte korn stående i køleskabet, kan du sagtens bruge dem i stedet for perlebyg. Hvis du ikke har kogte korn, kan du sætte dem til at koge efter du har marineret kødet. 280 g perlebyg i tør vægt bliver til 700 g kogte perlebyg.
  • Hvis du ikke kan finde minutstrimler, kan du skære schnitzler i skiver i stedet.
  • Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, kan du sagtens bruge dem, fx broccoli, knoldselleri eller pastinakker.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 485 g af retten): 

Energi: 2295 kJ (549 kcal)

Protein: 35 g

Kulhydrat: 74 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 12 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 473 kJ (113 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 15 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g