Wienerschnitzel med klassisk tilbehør

Wienerschnitzel med klassisk tilbehør

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

4 skiver kalveinderlår, ca. 800 g
Salt og peber
2 æg
1½ dl mel
1½ dl rasp
100 g smør til stegning, det skal være rigeligt

500 g fine, grønne, frosne ærter
½ tsk sukker

Pynt
4 skiver citron
4 ansjoser
1 spsk kapers
friskrevet peberrod
Evt. en kvist persille


Tilbehør

1 kg kogte kartofler
½ pakke bacon, 65 g, kan udelades
2 løg, 150 g
1 tsk smør
1 tsk olie


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Skær bacon i tern.
Pil løg og skær dem i tynde skiver.
Varm smør og olie på en rummelig pande ved god varme.
Tilsæt bacon og løg steg et par minutter.
Skær kartofler i tern og tilsæt dem. Skru ned til middel varme og steg færdigt i ca. 25 minutter. Vend af og til.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Hæld mel og rasp i hver sin tallerken.
Pisk æggene sammen på en tallerken.
Vend kødet i mel, herefter i æg og afslut med rasp.
Varm smør på en pande ved god varme, det skal bruse af og være gyldent.
Steg kødet 4-5 minutter på hver side. Overfladen skal være gylden og sprød.
Læg schnitzlerne på et fad og arranger citronskive, ansjos, kapers og peberrod på hver.

Hæld ærterne i en gryde med ½ dl vand og lad dem tø ved svag varme. De skal kun lig akkurat være tøet og gennemvarme. Smag til med salt og lidt sukker.

Tips

  • Hvis du sparer på smørret til stegningen af kødet, brænder det på.
  • Det bedst at bruge kartofler, der er kogt dagen i forvejen til brasede kartofler, ellers hænger de fast i panden.
  • Kartoflerne kan også steges i ovnen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25 %
Kulhydrat 40 %
Fedt 35 %
3775 kJ – 900 kcal
Gæster