Wienerschnitzel med frisk pasta og rødbedesalat

De flotteste rødbeder spiller hovedrollen i denne vitaminfyldte og farvestrålende salat, der sammen med frisk pasta og mild ostesauce udgør den perfekte ledsager til kødet.

Wienerschnitzel med frisk pasta og rødbedesalat

Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

4 personer

4 skiver kalveinderlår, ca. 800 g
Salt og peber
1 citron
2 tsk smør

Rødbedesalat
125 g blandet salat fx Napolitana
100 g rødbeder
½ potte purløg
4 valnødder
2 spsk olie-eddike dressing

Mild ostesauce
1 dl letmælk
1 dl piskefløde
75 g blåskimmel ost

Pynt
Evt. et par stilke frisk oregano


Tilbehør

400 g frisk pasta, fx papadelle

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Skyl og tør salat.
Skær rødbede i tynde skiver på mandolin.
Klip eller skær purløg fint.
Hak valnødderne groft.

Kom alle ingredienserne til saucen i en lille gryde. Varm op ved svag varme, rør af og til og smag til med salt og peber.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skyl citron og riv skallen fint. Gnid kødet med citronskallen og krydr med salt og peber.
Varm smør på en pande ved god varme og steg kødet 3-4 minutter på hver side.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.

Vend salaten i dressingen og arranger den på et fad.
Pynt med rødbeder, purløg, og valnødder.

Tips

  • Olie-eddike dressing kan købes færdig eller laves af 2 spsk olie, 1 spsk eddike, lidt sennep, salt og peber.
  • Vælg gerne fuldkornspasta.
  • Tilsæt mere blåskimmelost, hvis saucen skal være stærkere.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 31 %
3355 kJ – 800 kcal
Gæster