Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 skiver kalveinderlår, ca. 800 g
Salt og peber
1 citron
2 tsk smør
Rødbedesalat
125 g blandet salat fx Napolitana
100 g rødbeder
½ potte purløg
4 valnødder
2 spsk olie-eddike dressing
Mild ostesauce
1 dl letmælk
1 dl piskefløde
75 g blåskimmel ost
Pynt
Evt. et par stilke frisk oregano
Tilbehør
400 g frisk pasta, fx papadelle
Sådan gør du
Skyl og tør salat.
Skær rødbede i tynde skiver på mandolin.
Klip eller skær purløg fint.
Hak valnødderne groft.
Kom alle ingredienserne til saucen i en lille gryde. Varm op ved svag varme, rør af og til og smag til med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skyl citron og riv skallen fint. Gnid kødet med citronskallen og krydr med salt og peber.
Varm smør på en pande ved god varme og steg kødet 3-4 minutter på hver side.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen.
Vend salaten i dressingen og arranger den på et fad.
Pynt med rødbeder, purløg, og valnødder.
Tips
- Olie-eddike dressing kan købes færdig eller laves af 2 spsk olie, 1 spsk eddike, lidt sennep, salt og peber.
- Vælg gerne fuldkornspasta.
- Tilsæt mere blåskimmelost, hvis saucen skal være stærkere.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 31 %
3355 kJ – 800 kcal