Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Brasede kartofler:
1 kg kartofler
½ dl olie
Schnitzler:
4 kalveschnitzler, 300 g
1 knoldselleri, 400 g
1 æg
3 dl rasp
1 spsk smør
1 spsk olie
300 g ærter, frosne, optøede
1 citron
1 bundt persille
Salt og peber
Evt. lidt ærteskud til pynt
Sådan gør du
- Skræl kartofler og skær dem i små tern. Dup dem tørre
- Varm olie ved høj varme på en stor pande. Brun kartoflerne på alle sider, vend dem hele tiden
- Skru ned til god varme og steg videre til kartoflerne er sprøde og møre, det tager 15-20 minutter. Drys med salt, peber og evt. andre krydderier efter ønske
- Skræl knoldselleri og skær den i 1½ cm tykke skiver
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken og bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken
- Vend først selleri og schnitzler i æg og derefter rasp (selleri kan sagtens laves uden panering)
- Tag kartofler af panden og hold dem varme
- Varm fedtstof ved god varme på panden og steg schnitzler i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde udenpå. Steg derefter selleriskiver på samme måde
- Tilsæt evt. lidt smør på panden og lynsteg ærterne i ca. 1 minut ved høj varme. Drys med salt og peber
- Skyl og hak persille og halver citron
- Server én schnitzel og ét stykke selleri pr. person sammen med kartofler og ærter. Pres citronsaft udover retten og pynt med hakket persille og evt. lidt ærteskud
Tips
Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20% - 34 gram protein
Kulhydrat 51% - 80 gram kulhydrat
Fedt 29% - 22 gram fedt
2850 kJ – 680 kcal
790 g frugt og grønt i retten / ca. 200 g pr. person.