Wakahunkas dejkuverter med hakket kylling, hvidløg og citronskal

Wakahunkas dejkuverter med hakket kylling, hvidløg og citronskal

Hele året | Hovedretter, Frokost, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wakahunkas dejkuverter med hakket kylling, hvidløg og citronskal

Tilberedningstid

Ca. 2 timer heraf arbejdstid 45 minutter

Det skal du bruge

Ca. 12 stk. / 6 personer

Dej:
3 dl mælk
2 spsk smør
25 g gær
Ca. 8 dl hvedemel, 480 g
3 dl rugmel
1 tsk salt
3 æg

Fyld:
250 g hakket kyllingekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
300 g blomme- eller cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 citron
1 bundt timian
1 spsk flydende honning
Salt og peber

Pensling:
1 æg

Sådan gør du

Lun mælken og tilsæt smørret. Rør gæren ud i mælkeblandingen. Kom de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted. Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve til dobbelt størrelse en god times tid.

Varm olie i en sauterpande ved god varme. Steg kyllingekødet 5-6 minutter til alt kødet har skiftet farve.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Tilsæt begge dele og steg videre et par minutter.
Skyl tomaterne og skær dem i halve eller kvarte.
Skyl peberfrugt, fjern kernerne og skær i fine tern.
Kom begge dele i retten, skru ned til svag varme og lad den simre i 5 minutter.
Vask citronen og riv skallen ned i retten på den fine side af rivejernet.
Skyl timian og pil 1 spsk blade af.
Tilsæt timian og honning og smag til med salt og peber.
Lad retten simre yderligere nogle minutter. Lad den derefter køle lidt af.

Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Udstik cirkler med en skål på ca. 12 cm i diameter. Saml dejresterne, rul ud og stik ud igen, til der er 12 cirkler.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og læg dejcirklerne på pladen.
Kom lidt fyld på halvdelen af hver cirkel. Pensl kanten med æg og fold den frie halvdel hen over den del med fyldet. Tryk kanten godt til med tommelfingeren, og tryk derefter efter hele vejen rundt i halvcirklen med en gaffel for at forsegle den helt. Lad dem efterhæve ca. 15 minutter.
Pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Om Wakahunkas dejkuverter med hakket kylling, hvidløg og citronskal
Disse empanadas - eller dejkuverter, som vi har valgt at kalde dem - er lækre både til middagsmad med en stor skål salat, til madpakkerne eller til picnickurven. De er nemme at spise, da de ikke kræver kniv og gaffel, og de egner sig derfor også rigtig godt til skovturen. Du kan variere fyldet efter ønske og behov og kan også lave halv portion af nedenstående opskrift på fyld og tilføje din egen variant, så du får to forskellige.

Vidste du, at...
... en empanada er et lille brød med fyld af kylling, hakket oksekød og/eller grøntsager. Brødene spises både i Portugal, Spanien, Latinamerika, Filippinerne og Caribien. Rygtet vil dog vide, at de små dejkuverter oprindeligt er opfundet af indianerne i Argentina.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18%
Kulhydrat 61%
Fedt 22% 
2510 kJ - 600 kcal