Det skal du bruge
2 personer til frokost, picnic eller middag
Kyllingeinderfiletter eller kyllingebrystfiletter 250 -300 g afhængig af pakkestørrelse1 lime eller citron
Salt og peber
1-2 tsk olie
1 lille frisk rød chili eller lidt chilipulver
1 velmoden avocado
4 spsk græsk yoghurt 0,1% eller anden mager, fast yoghurt
8-12 tynde, grønne asparges, ca. 100 g
½ rød peberfrugt
1 hjertesalat eller anden salat
4 tortilla wraps – medium size – gerne fuldkornswraps
Tilbehør
250 g tomaterCa. 25 minutter
Sådan gør du
1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Skær inderfilet igennem på langs eller skær bryst i ½- 3/4 cm tykke strimler.
2. Vend kyllingestrimlerne i reven skal og saft af lime samt salt og peber.
3. Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og brun det på alle sider. Skru ned til middel varme og steg til kødet er gennemstegt. Samlet stegetid 8-10 minutter. Tag kødet af panden og lad det afkøle en smule.
4. Skær chilien igennem på langs og fjern kernerne. Hak chilien fint. Mos avocadokødet groft med en gaffel, rør det med yoghurt og chili. Smag det til med salt og peber.
5. Knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær dem evt. igennem på langs. Giv dem et opkog i nogle få minutter, de må gerne have bid.
6. Lun tortillaerne som angivet på emballagen. Smør avocadocreme på tortillaerne. Læg salat, aspargesene og strimlet peberfrugt på før kyllingekødet fordeles øverst og tortillaerne rulles fast sammen.
7. Skær evt. tomaterne i mindre stykker.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
- Andre grøntsager som fx peberfrugt, sukkerærter/sugar snap, minimajs m.fl. kan bruges i stedet for asparges. Grøntsagerne skal blot snittes fint, så de er nemme og rulle med wrapsene.
- Hvis de grønne asparges er meget friske, kan de bruges rå.
- Wraps er meget egnet til madpakke eller picnic.