Vores steak sandwich

Vores steak sandwich

Af Thomas Castberg | Hele året | Frokost, Buffet | Gæster, Jul, Fest


Vores steak sandwich

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

8 skiver groft rugbrød
(Evt. 4 tsk olie til stegning)

3 bøffer skåret af oksefilet, -tykstegsfilet eller –inderlår, ca. 400 g
Salt og peber

2 løg
2 tsk olie
150 g fast gul skæreost
1 bakke blandet salat, 80-100 g

Dressing:
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie
1 tsk honning
1 tsk grov sennep salt
1 spsk æblecider eddike

Sådan gør du

Skær kødet i grove strimler på 4x1 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver.
Riv osten på den grove side af rivejernet.
Skyl og tør salaten.
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
Vend salaten i dressingen.
Varm 2 tsk olie på en pande ved middel varme. Steg løgene 7-8 minutter uden at de bliver brune.
Steg så kødet med i 3-4 minutter, alt efter hvor rosa det skal være.
Tag panden af varmen og tilsæt den revne ost. Vend blandingen så osten netop smelter.
Rist rugbrødet til det får farve og bliver sprødt.
(Eller varm 2 tsk olie op på en pande ved god varme og steg de fire skiver rugbrød 2 minutter på hver side. Gentag med de næste fire skiver.)
Læg kødblandingen på en skive rugbrød, salat ovenpå og til sidst en skive rugbrød.

Energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person:
Rugbrød ristet:

Protein 28 %
Kulhydrat 40 %
Fedt 32 %
2350 kJ – 560 kcal

Rugbrød stegt i olie:
Protein 26 %
Kulhydrat 36 %
Fedt 38 %
2550 kJ – 600 kcal