Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
225 g hakket kyllingekød, 3-6% fedt
½ spsk olie
1 tsk karry
1 løg, ca. 75 g eller ½ porre
250 g kartofler
3 gulerødder ca. 225 g
200 g selleri, pastinak eller persillerod
4 dl bouillon
Salt og peber
50 g fuldkornspasta eller anden pasta - alle typer fx penne, skruer, knækkede spaghetti
Evt. nogle blade persille – bredbladet- eller kruspersille
Sådan gør du
Lad olien blive varm i en gryde. Kom det hakkede kød i gryden. Vend kødet til det skiller og ændrer farve. Tilsæt karry. Tilsæt løg i tern eller porrer i ringe. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri i tern samt bouillon, salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned til middel varme og kog det 5 minutter. Skub fyldet over i den ene halvdel af gryden. Læg halvdelen af pastaen i væsken. Skrub fyldet over i den anden halvdel af gryden og kom resten af pastaen ned i væsken. Kog videre under låg i ca. 10 minutter til alt er mørt.
Smag til med salt, peber og karry.
Pynt evt. med persille.
Tips
- Du kan bruge hakket svine-, kalve – eller oksekød i stedet for hakket kylling. Du kan bruge mere eller mindre kød afhængig af, hvad du har til rådighed.
- Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsags-skuffen eller i fryseren. De kan være i tern eller skiver. Jo større stykker, jo længere tid skal de koge for at blive møre. Du kan bruge mere eller mindre mængde grøntsager afhængig af, hvad du har til rådighed.
- Du kan vælge ris, nudler, bulgur, hele korn i stedet for pasta. Se efter rester i skabe og skuffer.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 52%
Fedt 20%
2065 kJ - 490 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person