Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Massaman
2 løg
3 gulerødder
2 bagekartofler
3 søde kartofler, på størrelse med bagekartoflerne
300 g nakke af gris
3 spsk rød eller grøn karrypasta
2 spsk soyasauce
1 spsk østerssauce
2 tsk salt
1 spsk sukker
2 spsk olie
1 citrongræs
3 blade kefir limeblade
1 dl vand
1 bouillonterning, hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk, 400 ml
Salt
Peber
Vilde ris
300 g vilde ris
6 dl vand
1 spsk salt
Topping
2 håndfulde peanuts
1 bundt koriander
1 spsk salt
Sådan gør du
- Skræl/pil og skær alle grøntsager i mundrette stykker.
- Skær kødet ud i 3×3 cm, og lad det marinere i karrypasta, soya, østerssauce, salt og sukker mindst 30 minutter.
- Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 minutter. Risene skal være møre, men stadig have bid. Hæld evt. overskydende vand fra risene.
- Varm olie i en gryde ved høj varme. Brun kødet på alle sider. Det skal syde, når kødet rammer olien.
- Tilsæt alle grøntsagerne, limeblade, flækket citrongræs, bouillonterning, vand og kokosmælk. Lad retten simre under låg i 20 minutter.
- Bland hakkede peanuts, hakket koriander, og lime skåret i stykker (uden skal), og server til retten.
Tips
- Citrongræs kan ikke spises, men tilsættes for at give en frisk smag, derfor skal den også ud af retten igen inden servering. For at få mest mulig smag ud af citrongræs bør den flækkes, det kan f.eks. gøres ved at banke den med en kagerulle.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det nakke af gris. Tidligere hed udskæringen nakke af svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 830 g af retten):
Energi: 4227 kJ (1006 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 104 g
kostfibre: 15 g
fedt: 48 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 509 kJ (121 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g