Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g hakket grisekød
1 tsk olie
2 spsk soja sauce
1 lime
25 g palmesukker eller rørsukker
75 g risnudler
1-2 avocado
¼ -½ icebergsalat
frisk mynte
frisk thaibasilikum
frisk koriander
ca. 14 stykker rispapir, ca. 21 cm i diameter
Tilbehør
2 dl sød chilisauce
1 dl sojasauce
Sådan gør du
Lad olien blive varm på en pande. Steg kødet til det
er gennemstegt. Tag det op i en skål. Tilsæt 2 spsk sojasauce, 2 spsk limesaft
samt sukker.
Hæld kogende vand over nudlerne og lad det stå til nudlerne er
bløde. Overhæld dem med koldt vand, og lad det dryppe af.
Bland koldt kød,
nudler, avocado i tern, salat i strimler, 1 håndfuld hakket mynte, 2 stængler
finthakket thaibasilikum og en lille håndfuld hakket koriander. Smag blandingen
til med soja sauce, lime og krydderurter.
Læg stakken af rispapir i kuldslået
vand til de er så bløde at de kan rulles. Tag dem op af vandet
Læg dem på et
skærebræt. Kom 2-3 spsk fyld på rispapiret. Rul stramt om fyldet. Fold siderne
ind og rul risrullen.
Tips
- I stedet for hakket kød kan bruges stegt nakkefilet skåret i tynde strimler.
- Det er nemmest at rulle rullerne stramt, hvis rispapiret klæber lidt til hinanden.
- Risrullerne kan også laves i en mindre størrelse, fx 16 cm i diameter og bruges på buffet, til frokost, picnic m.m.
- Lav risrullerne lige før de serveres. Hvis de står for længe, kan rispapiret blive for blødt.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2073 kJ (494 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 63 g
kostfibre: 5 g
fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 496 kJ (118 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2203 kJ (525 kcal)
protein: 24 g
kulhydrat: 63 g
kostfibre: 5 g
fedt: 19 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 527 kJ (126 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g