Vietnamesiske risruller med hakket grisekød

Velsmagende risruller med hakket grisekød, skønne grøntsager og krydderier. Serveres med sød chilisauce og sojasauce til. Er velegnet til frokost og på en buffet.

Af Carsten Kyster | Hele året | Frokost, Hovedretter, Buffet | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Vietnamesiske risruller med hakket svinekød

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket grisekød
1 tsk olie
2 spsk soja sauce
1 lime
25 g palmesukker eller rørsukker
75 g risnudler
1-2 avocado
¼ -½ icebergsalat
frisk mynte
frisk thaibasilikum
frisk koriander
ca. 14 stykker rispapir, ca. 21 cm i diameter

Tilbehør

2 dl sød chilisauce
1 dl sojasauce

Sådan gør du

Lad olien blive varm på en pande. Steg kødet til det er gennemstegt. Tag det op i en skål. Tilsæt 2 spsk sojasauce, 2 spsk limesaft samt sukker.
Hæld kogende vand over nudlerne og lad det stå til nudlerne er bløde. Overhæld dem med koldt vand, og lad det dryppe af.
Bland koldt kød, nudler, avocado i tern, salat i strimler, 1 håndfuld hakket mynte, 2 stængler finthakket thaibasilikum og en lille håndfuld hakket koriander. Smag blandingen til med soja sauce, lime og krydderurter.
Læg stakken af rispapir i kuldslået vand til de er så bløde at de kan rulles. Tag dem op af vandet
Læg dem på et skærebræt. Kom 2-3 spsk fyld på rispapiret. Rul stramt om fyldet. Fold siderne ind og rul risrullen.

Tips

  • I stedet for hakket kød kan bruges stegt nakkefilet skåret i tynde strimler.
  • Det er nemmest at rulle rullerne stramt, hvis rispapiret klæber lidt til hinanden.
  • Risrullerne kan også laves i en mindre størrelse, fx 16 cm i diameter og bruges på buffet, til frokost, picnic m.m.
  • Lav risrullerne lige før de serveres. Hvis de står for længe, kan rispapiret blive for blødt.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

Nu hedder det nakkefilet, hel af nakke fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet, hel af nakke fra svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten) med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2073 kJ (494 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 5 g

fedt: 15 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 496 kJ (118 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2203 kJ (525 kcal)

protein: 24 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 5 g

fedt: 19 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 527 kJ (126 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g