Vietnamesiske grillspid med schnitzler og jordnøddesauce

Lækre asiatisk-inspirerede grillspid serveret med nudel-salat med en krydret og velsmagende jordnøddesauce.

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Grill


Vietnamesiske grillspid med skinkeschnitzler og jordnøddesauce

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris eller minutkoteletter ca. 1½ cm tykke, ca. 300 g i alt
6 små træspid

1 fed hvidløg
½ stilk citrongræs eller 1 tsk revet lime- eller citronskal
Saften af en ½ citron
Salt og peber

Salat
1 spsk soja
1 spsk olie
saften af ½ citron
1-2 tsk sukker
Salt og peber
1/6 hvidkål, ca. 300 g
½ agurk, ca. 150 g
½ pakke kinesiske ægnudler, ca. 100 g

Sauce
1 lille dåse kokosmælk, 200 ml
½ dl vand
½ løg
1 lille fed hvidløg
½ stilk citrongræs eller 1 tsk lime- eller citronskal
1-1½ frisk rød chili
½ spsk olie
2 spsk peanutbutter
1½ tsk sukker

Sådan gør du

  1. Skær kødet i stykker på 1½ x 1½ cm og fordel dem på 6 små træspid.
  2. Hak hvidløg og citrongræs fint og rør det med citronsaft, salt og peber. Hæld det over kødet og stil det i køleskab.
  3. Rør soja, olie, citronsaft, sukker, salt og peber sammen til en dressing i en skål der også kan rumme nudlerne.
  4. Ægnudlerne brækkes i mindre stykker - knus dem i en plasticpose, fx med en hammer. Vend dem i sojablandingen.
  5. Snit kålen i 1 mm tynde strimler og kom dem i en anden skål.
  6. Halvér agurken på langs, fjern kernerne med en teske. Skær agurken i 3 mm tykke stykker og dem i skålen.
  7. Hak løg, hvidløg og citrongræs.
  8. Fjern kerner og mellemvægge på chilierne og skær dem i små stykker.
  9. Løg, hvidløg, chili og citrongræs steges i olie på en pande i 1 minut ved god varme, det må ikke blive brunt.
  10. Tilsæt peanutbutter og steg det med i 1 minut.
  11. Kom kokosmælk og vand i jordnøddesovsen. Sovsen koges op og simrer 2 minutter til den er kogt lidt ind.
  12. Grill spiddene ca. 2-3 minutter på hver side, i alt ca. 10 minutter.
  13. Kom nudlerne i sovsen og lad dem suge sovsen.
  14. Bland nudlerne i skålen med kål og agurk til en færdig salat.
  15. Servér med grill-spid.

Tips

Energifordeling

Nu hedder udskæringen schnitzler af skinke fra gris. Før hed det skinkeschnitzler.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 800 g af retten): 

Energi: 3305 kJ (790 kcal)

Protein: 46 g

Kulhydrat: 62 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 40 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 415 kJ (99 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 5 g