Vietnamesisk wokgryde med grisekød

Hurtig, sund og lækker hverdagsret med magert grisekød og skønne grøntsager.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Vietnamesisk wokgryde af skinkeinderlår

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af inderlår fra gris eller minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk olie, fx rapsolie
1 rød peberfrugt
1 dåse bambusskud, 140 g
2 spsk sojasauce
1 dl bouillon
1 tsk sukker
Evt. 1 fed hvidløg
Evt. 1 spsk østers-/oystersauce eller fishsauce
½-1 tsk majsstivelse
Salt
Peber

Tilbehør

125 g fuldkornsris

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog risene.

Wokgryde

  1. Skær peberfrugten i strimler. Afdryp bambusskuddene.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme.
  3. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid i alt 1-1½ minut ved kraftig varme.
  4. Tag kødet op på en tallerken.
  5. Varm den anden halvdel af olien og steg peberfrugt og bambusskud et par minutter.
  6. Tilsæt sojasauce, bouillon, sukker, evt. presset hvidløg og evt. østerssauce. Udrør majsstivelsen i 2 spsk vand og rør det i saucen.
  7. Kog retten igennem, kom kødet i igen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
  8. Smag til med salt og peber.

Tips

  • I stedet for peberfrugt og bambusskud kan wokgrøntsager fra frost anvendes, beregn 200-300 g. Se tilberedningstid på emballagen.
  • Skær evt. selv wokstrimler af schnitzler af inderlår fra gris.
  • Retten kan smages til med sambal oelek, hvis man ønsker den mere hot.
  • Retten kan smages til med frisk revet eller syltet ingefær.
  • Retten kan smages til med risvineddike, citron eller limesaft.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 665 g af retten): 

Energi: 2076 kJ (494 kcal)

protein:  37 g

kulhydrat: 58 g

kostfibre: 4 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 312 kJ (74 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g