Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår eller
skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk olie
1 rød peberfrugt
1
dåse bambusskud, 140 g
2 spsk sojasauce
1 dl bouillon
1 tsk
sukker
evt. 1 fed hvidløg
evt. 1 spsk østers-/oystersauce eller
fishsauce
½-1 tsk majsstivelse
salt og peber
Tilbehør
125 g hurtigkogte ris
Sådan gør du
Kog risene.
Skær peberfrugten i strimler. Afdryp
bambusskuddene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme. Læg kødet
på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet på alle sider -
samlet stegetid i alt 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.
Varm den anden
halvdel af olien og steg peberfrugt og bambusskud et par minutter. Tilsæt
sojasauce, bouillon, sukker, evt. presset hvidløg og evt. østerssauce. Udrør
majsstivelsen i 2 spsk vand og rør det i saucen. Kog retten igennem, kom
kødet i igen og lad det
hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og
peber.
Tips
- I stedet for peberfrugt og bambusskud kan wokgrøntsager fra frost anvendes, beregn 200-300 g. Se tilberedningstid på emballagen.
- Skær evt. selv wokstrimler af skinkeschnitzler af inderlår.
- Retten kan smages til med sambal oelek, hvis man ønsker den mere hot.
- Retten kan smages til med frisk revet eller syltet ingefær.
- Retten kan smages til med risvineddike, citron eller limesaft.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 50%
Fedt 19%
2440 kJ - 580 kcal