Det skal du bruge
2 personer
300 g skinkeschnitzler, svinekoteletter, kalveschnitzel, kyllingebryst eller -inderfilet¼ tsk salt
100 g mellemtykke risnudler eller ægnudler
2 spsk olie
2 tsk karrypulver eller ½ tsk tørret, knust chili
Et stykke ingefær, 1 spsk
1 løg
8-9 dl bouillon
2 bundter forårsløg
150 g bønnespirer
150 g sukkerærter
2 lime, 3-4 spsk limesaft eller riseddike
2-3 spsk fiskesovs eller sojasauce
Peber
Evt. purløg
Tilbehør
2 spsk sojasauce2 spsk sød chilisovs
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skær kødet i strimler på ½ x ½ x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet.Tilbered risnudler efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.
Rens og skær løg i tern eller både. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak 1 spsk.
Opvarm olien i en gryde og steg løg, ingefær og karrypulver i et øjeblik før bouillonen fx en terning og vand tilsættes. Skru ned til svag varme, når det koger, læg låg på og lad suppen koge i 5-6 minutter.
Imens suppen koger: Rens forårsløgene og skær dem i tynde skrå skiver. Skyl bønnespirer og sukkerærter.
Kog suppen og tilsæt kødet og lad det koge 1-2 minutter. Lad suppen nå kogepunktet og tilsæt forårsløg, bønnespirer og sukkerærter og lad det koge et par minutter. Smag suppen til med 3-4 spsk limesaft, fiskesovs og peber.
Bland nudlerne i suppen.
Drys med skyllet og klippet purløg på portionen ved servering.
Tips
- Hvis du har lavet suppe til to dage så stil straks den portion, som skal gemmes, i køleskabet.