Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Nuggets
300 g filet af gris
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
2 spsk paprika
1 dl olivenolie
1½ dl hvedemel
2 æg
150 g Panko-rasp eller rasp
½ l smagsneutral olie
Urtehummus
200 g kikærter
1 dl jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
½ citron
½ dl tahin
2 håndfulde blandede krydderurter (fx persille, purløg, estragon og dild)
Salt
Tilbehør
500 g grøntsagsstave, fx agurk, gulerødder, blomkål, sukkerærter eller blancherede aspargesbroccoli.
Sådan gør du
Dagen inden: Læg kikærterne i blød i koldt vand i minimum 10 timer. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du bruge 400 g, og de skal ikke udblødes.
- Skær kødet ud i 2×2 cm, og lad det marinere i knust hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time i køleskab.
- Kog kikærterne i ca. en time, til de er møre. Herefter blendes de med olie, hvidløg, citronsaft, tahin, krydderurter og salt, til det har en grov tekstur.
- Kødstykkerne vendes i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
- Kom smagsneutral olie i en lille gryde, og varm den op til 175-185 grader.
- Kom halvdelen af de panerede nuggets i og steg dem til de er gyldne (ca. 3 minutter). Kom dem derefter på fedtsugende papir og drys salt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
- Spis nuggets med urtehummus til.
Tips
- Hvis du stikker en tandstik af træ ned i olien, og det syder let omkring den, så er olien klar til at fritere.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 11%
Kulhydrat 19%
Fedt 70%
4788 kJ – 1144 kcal