Urtehummus og nuggets af gris

Opskriften er velegnet som snack eller forret til dine gæster.

Af William Milsted | Hele året | Forretter | Gæster


Urtehummus og nuggets af gris

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Nuggets
300 g filet af gris
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
2 spsk paprika
1 dl olivenolie
1½ dl hvedemel
2 æg
150 g Panko-rasp eller rasp
½ l smagsneutral olie

Urtehummus
200 g kikærter
1 dl jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
½ citron
½ dl tahin
2 håndfulde blandede krydderurter (fx persille, purløg, estragon og dild)
Salt

 

Tilbehør

500 g grøntsagsstave, fx agurk, gulerødder, blomkål, sukkerærter eller blancherede aspargesbroccoli.

 

Sådan gør du

Dagen inden: Læg kikærterne i blød i koldt vand i minimum 10 timer. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du bruge 400 g, og de skal ikke udblødes.

  1. Skær kødet ud i 2×2 cm, og lad det marinere i knust hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time i køleskab.
  2. Kog kikærterne i ca. en time, til de er møre. Herefter blendes de med olie, hvidløg, citronsaft, tahin, krydderurter og salt, til det har en grov tekstur.
  3. Kødstykkerne vendes i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
  4. Kom smagsneutral olie i en lille gryde, og varm den op til 175-185 grader.
  5. Kom halvdelen af de panerede nuggets i og steg dem til de er gyldne (ca. 3 minutter). Kom dem derefter på fedtsugende papir og drys salt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
  6. Spis nuggets med urtehummus til.

 

Tips

  • Hvis du stikker en tandstik af træ ned i olien, og det syder let omkring den, så er olien klar til at fritere.

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 11%
Kulhydrat 19%
Fedt 70%
4788 kJ – 1144 kcal