Tilberedningstid
Sous vide: 48 timer
Det skal du bruge
4 personer
1,2 kg oksetværreb med ben (short ribs)
1 tsk salt (10 g)
Evt. rub
Sådan gør du
Sous vide-forbered kødet
- Del kødet, hvis det hele ikke kan være i sous vide-posen. Fordel saltet på kødet.
- Tør kødet grundigt af og brun/grill det kort, så overfladebakterier minimeres.
- Køl af.
- Pak og vakuumer.
- Tilbered som ønsket (her er brugt 55 grader/48:00).
- Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).
- Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).
Grill kødet
- Opvarm grillen til middelhøj varme (210 grader) og lad risten blive gennemvarm. Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (gerne hævet eller ved middel varmeindstilling).
- Skær evt. kødet op i stykker med et ben i hver, så får du mere grill-skorpe, og mere af fedtet vil smelte af.
- Når grillristen er varm, lægges kødet på (først på bensiden).
- Grill kødet 2 minutter på hver side (3 minutter på hver side, hvis det er et helt stykke).
Server
- Hvis det ikke allerede er gjort: Del kødet med et ben på hvert stykke.
- Drys med ekstra flagesalt.
Tips
Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen (cook-chill):
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Find forslag til lækkert tilbehør til tværreb (short ribs) her:
Grillet bøfsalat med sommergrønt
Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs
Tværreb på grill - med mørk øl, selleripuré og svampe
Tomatglaseret longrib med bagte græskar
Energifordeling
-