Tværreb (short ribs) – sous vide og grill

Oksetværreb svarer til grisens stegestykke (ribbenssteg). Stykket har en fyldig og kraftig oksekødssmag, og indeholder meget fedt og bindevæv, som kræver lang tilberedningstid for at blive mørt. Vælg et stykke, der ikke indeholder for meget brusk, det giver den bedste spisekvalitet.

Af Karsten Tanggaard | Sommer | Hovedretter | Gæster, Grill, Grill


Tværreb – sous vide og grill

Tilberedningstid

Sous vide: 48 timer

Det skal du bruge

4 personer

1,2 kg oksetværreb med ben (short ribs)
1 tsk salt (10 g)

Evt. rub

Sådan gør du

Sous vide-forbered kødet

  1. Del kødet, hvis det hele ikke kan være i sous vide-posen. Fordel saltet på kødet.
  2. Tør kødet grundigt af og brun/grill det kort, så overfladebakterier minimeres.
  3. Køl af.
  4. Pak og vakuumer.
  5. Tilbered som ønsket (her er brugt 55 grader/48:00).
  6. Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).
  7. Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).

Grill kødet

  1. Opvarm grillen til middelhøj varme (210 grader) og lad risten blive gennemvarm. Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (gerne hævet eller ved middel varmeindstilling).
  2. Skær evt. kødet op i stykker med et ben i hver, så får du mere grill-skorpe, og mere af fedtet vil smelte af.
  3. Når grillristen er varm, lægges kødet på (først på bensiden).
  4. Grill kødet 2 minutter på hver side (3 minutter på hver side, hvis det er et helt stykke).

Server

  1. Hvis det ikke allerede er gjort: Del kødet med et ben på hvert stykke.
  2. Drys med ekstra flagesalt.

Tips

Hvis kødet tilberedes sous vide nogle dage i forvejen (cook-chill):

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

  

Find forslag til lækkert tilbehør til tværreb (short ribs) her:

Asparges, grønne - sous vide

Gulerødder - sous vide

Ratatouille - sous vide

Grillet bøfsalat med sommergrønt

Grillspyd med okse eller kalv, friske urter og majs

Tværreb på grill - med mørk øl, selleripuré og svampe

Tomatglaseret longrib med bagte græskar

Energifordeling

-