Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g skinkestrimler (minutstrimler), ca. ½x½x5 cm
1 tsk hele korianderfrø
1 hel stjerneanis
2 tsk tørret chili
½ tsk fint salt
Peber
4 tsk olie, fx olivenolie
Hummus
240 g udblødte kikærter eller drænet vægt fra dåse
2 spsk olie, fx olivenolie
3 spsk græsk yoghurt 2%
2 spsk eddike
1 tsk honning
Saltet kål
½ spidskål, ca. 400 g
1 tsk salt
½ bundt mynte
Evt. ½ bundt koriander
Tilbehør
8 tortillas
2 dl græsk yoghurt 2%
Sådan gør du
Rist korianderfrø, anis og tørret chili på en tør pande. Knus dem i en lille morter eller krydderikværn.
Kom minutstrimler i en skål, vend med krydderierne, salt og peber og lad det trække i 15 minutter.
Kom kikærter i en gryde og hæld vand over, så det dækker. Kog kikærterne som anvist på pakken (dette springer du over, hvis du bruger kikærter fra dåse).
Kom kikærter i en foodprocessor med en smule af kogevandet eller vandet fra dåsen. Kør med olie, yoghurt, eddike og honning til en jævn hummus. Smag til med salt og peber og evt. eddike og honning.
Skyl spidskål og snit det helt fint. Kom det i en skål, drys med salt og peber og klem kålen lidt, så salten bliver gnedet ind i kålen. Lad den trække i 10-15 minutter.
Skyl mynte og koriander og hak det groft. Vend sammen med kålen.
Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme. Olien skal være varm og det skal sige "lyde", når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt. Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.
Varm tortillas og fordel lidt hummus, kål, yoghurt og kødstrimler på hver og rul dem sammen.
Tips
- Smagen bliver mere intens, når hele krydderier ristes og mortes.
- Hvis du ikke kan finde minutstrimler (skinkestrimler), kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.
- Du kan også bruge fladbrød i stedet for tortillas. Dem kan du som regel finde hos grønthandleren.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 32 %
2185 kJ – 520 kcal